همانطور که در جریان هستید حتما می دانید که گردو می تواند عضو جدا نشدنی غذا های ایرانی باشد. در ایران انواع گردو مختلف وجود دارد که هر کدام طرفداران خاص خود را دارد. نان و پنیر و گردوی درجه یک در وعده صبحانه، فسنجون های خوش مزه و خوش طعم، باقلوا و شیرینیهای گردویی سنتی پرطرفدار، میان وعدههای آجیلی پرمغز مخصوصا مغز گردو و غیره برای خانوادههای ایرانی که به تغذیه و سلامت جسم خود اهمیت میدهند تغذیه ای مناسبی است.
گردو سرشار از مفهوم و خاطره می باشد، شکستن گردوی سبز، دستهای رنگ گرفته از پوست گردو و گردوهای آب نمکی سفید حتما خاطرههای زیبایی را به ذهنتون می آورد. ما در این مقاله قصد داریم برای اطلاعات بیشتر شما کاربران به معرفی انواع گردو در ایران بپردازیم. پس اگر یکی از مشتریان این خوراکی شگفت انگیز هستید، برای آشنایی با تفاوت گردوها تا پایان مقاله همراه ما باشید.
انواع گردو در ایران
در حال حاضر انواع گردو مختلف در ایران وجود دارد که کشاورزان بر اساس موقعیت و شرایط آب و هوایی و خاک تقسیم بندی خود را انجام می دهند. گردوی ایرانی کیفیت بی نظیری دارد و نهال این گردو در بیشتر نقاط دنیا، مخصوصا نیمکره شمالی زمین کشت میشود. درخت گردو، میوه هایی بسیار باکیفیت و درشتی دارد و به همین علت در دنیا چه از نهال و چه از میوه آن، استقبال زیادی میشود.
اما باید توجه کنید در کشور ایران اقسام و انواع گردو وجود دارد که معمولا بر اساس شکل ظاهری و یا نقطهای که برای اولین بار یا بیشتر از همه در آن قسمت کشت میشود، نامگذاری شده است که می توان به موارد زیر اشاره کرد؟
- پوست کاغذی
- ماکویی
- تویسرکان
- اسرائیلی
- بوانات
- خوشهای
- کرمان
- شهمیرزاد
- دماوند
- ضیاء آبادی (قزوین)
- سوزنی
- و غیره
گردو محصولی است که سریع رشد میکند اما از این نظر که به چه میزان و چند سال بعد از کشت نهال، به بار می نشیند؛ با هم متفاوت هستند.
معرفی انواع گردو
در ادامه تعدادی از گردو های مفید که در کشور ایران پرورش داده می شوند نام خواهیم برد. فعلا می خواهیم به صورت کامل تر به آن ها بپردازیم تا بهتر با آن ها آشنا شویم. در این معرفی، شما تفاوت بین انواع گردوها را متوجه می شوید. تفاوتی که خیلی به چشم می آیند رنگ و اندازه گردو ها است. شیرینی و میزان چربی، ضخامت پوست، خوشهای بودن یا نبودن بار روی درخت و غیره همه جزو تفاوت های دیگر گردوها هستند. شما می توانید گردوی درجه یک را از سایت آجیل یاب خریداری کنید.
گردوی پوست کاغذی
این محصول بسیار پر طرفدار است چون پوست نازک و سبکی دارد و مغز آن براحتی از پوسته جدا می شود. مغز این نوع گردو معمولا شیری رنگ است و بسیار شیرین و خوش مزه می باشد. همچنین ۷۰% چربی دارد که اگر به اندازه مصرف شود برای بدن می تواند مفید باشد. این گردو یکی از گونه های دیگر گردوی ایرانی است.
گردوی اسرائیلی پاکوتاه
به درخت این گردو، گردوی خوشهای اسرائیلی هم می گویند. علت این نام گذاری این می باشد که میوه های آن به صورت خوشه ای روی درخت قرار می گیرد. یعنی چندین گردو در کنار هم و روی یک شاخه قرار می گیرند و جزء درختهای پرمحصول هستند. مغز این گردو کمی با گردوهای داخل بازار متفاوت است و رنگ آن مایل به قرمز می باشد. البته این مغزها از لحاظ پروتئین و امگا ۳ و غیره با بقیه گردوها تفاوت چندانی ندارند.
گردوی تویسرکان
پوست این گردو کاغذی و نازک است. مغز آن خیلی راحت از پوستش جدا می شود. همچنین مغز آن روشن و مزه ای شیرین و مرغوبی دارد. یکی از ویژگی های ممتاز گردوی تویسرکان، چربی بالای موجود در مغز این گردو است که به بهتر شدن مزه گردو کمک می کند. البته این چربی برای بدن مضر نیست بلکه مفید هم می باشد و کلسترول را کاهش میدهد اما افرادی که مشکل چربی خون دارند، بهتر است به صورت یکجا مصرف نکنند.
گردوی دماوند
گردوی دماوند یکی از انواع گردوهای اصیل ایرانی می باشد که در دماوند تولید می شود. درخت این گردو در نقاطی که آب و هوای معتدل دارند (مثل دماوند، آذربایجان، کردستان، آستارا و غیره) بهتر رشد می کند و طبیعتا رشد عالی روی کیفیت محصول هم تاثیر گذار است. مغزهای گردو دماوند بیضی شکل است و رنگ قهوهای روشن متمایل به زرد دارد.
گردوی شهمیرزاد
درختهای شهمیرزاد به عنوان یکی از میراثهای معنوی شهر شهمیرزاد است. برای مثال می توان اهمیت این درخت را این طور در نظر گرفت که هر کدام از خانوادههای اصیلی که در شهمیرزاد زندگی میکنند، یک درخت گردو را به عنوان مهریه دخترهایشان در نظر میگیرند.
انواع مغز گردوی شهمیرزادی با توجه به کیفیت ممکن است سفید، قهوهای روشن یا قهوهای تیره باشد. معمولا این مغزها به تفکیک رنگ برای مصارف مختلفی استفاده میشوند. برای مثال از مغزهایی که رنگ تیرهتری دارند، معمولا برای خورشت مصرف می شود.
گردوی ضیاء آبادی
درخت این گردو مقاوم در برابر سرما است و میان خوبی با گرما ندارد. گردو ضیاء آبادی از دسته گردوهای خوشهای به حساب می آید که پر مغز و پوستی نازک دارد. این محصول معمولا در شهریورماه میرسد که می توانید آن را خریداری کنید.