مقالات

12 مورد از خواص و فواید پسته خام و خاصیت آن برای سلامتی بدن

با 12 مورد از خواص و فواید پسته خام که خاصیت کلی که برای سلامتی بدن انسان مفید می باشد می پردازیم، پسته ها از دانه های خوراکی درخت Pistacia vera گرفته شده است که حاوی چربی های سالم است.

پسته منبع خوبی از پروتئین ، فیبر و آنتی اکسیدان می باشد. علاوه بر این ، آنها حاوی چندین ماده مغذی ضروری هستند و می توانند به کاهش وزن و سلامت قلب و دستگاه گوارش کمک کنند.

جالب این است که مردم از 7000 سال قبل از میلاد مسیح پسته می خوردند و به دلیل محبوبیت خواص و فواید پسته خام که در بین مردم وجود دارد امروزه در بسیاری از غذاها ، از جمله بستنی و دسرها مورد استفاده قرار می گیرد.


12 مزایای و خواص پسته خام برای خوردن و خاصیت آن برای سلامت بدن

در ادامه این مطلب به 12 تا از فواید و خواص پسته خام که پزشکان آن را برای بدن انسان مفید و پر خاصیت می‌دانند را بیان خواهیم کرد.

12 مورد از خواص و فواید پسته

1.خاصیت پسته خام و مواد مغذی آن

پسته بسیار مقوی است ، با یک وعده کوچک مثلا 1 اونس (28 گرم) حدود 49 پسته ، بدن مواد مغذی اعم از کالری (159) ، کربوهیدرات( 8 گرم) ،فیبر( 3 گرم) ،پروتئین(6 گرم) ،چربی( 13 گرم که90٪ چربی های اشباع نشده هستند) ،پتاسیم(6٪)، فسفر( 11٪)، ویتامین B6 (28٪) ، تیامین( 21٪) ، مس(41٪) ، منگنز(15٪ ) را کسب می کند.

شایان ذکر است که پسته یکی از غذاهای غنی شده از ویتامین B6 که برای چندین عملکرد بدن از جمله تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین ، مولکولی که اکسیژن را در سلول های قرمز خون حمل می کند ، مهم است و پتاسیم که یک اونس حاوی آن بیش از نیمی از یک موز بزرگ است.

 

2.پسته و آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها برای سلامتی بدن حیاتی هستند، آنها از آسیب سلول ها جلوگیری می کنند و نقش اساسی در کاهش خطر بیماری مانند سرطان دارند. پسته حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سایر مغزها و دانه ها است. در واقع می توان گفت گردو و اسپند نیز مانند پسته حاوی مقداری آنتی اکسیدان هستند.

در طی مطالعه ی یک ماهه ، در مقایسه با دو گروه از شرکت کنندگانی که پسته نخورده اند و افرادی که روزانه یک یا دو وعده پسته می خوردند ، در گروه دوم مقادیر بیشتری از لوتئین و γ-توکوفرول دیده شد.

در میان مغزها ، پسته دارای بیشترین مقدار از لوتئین و زاگزانتین است که هر دو حاوی آنتی اکسیدان های بسیار مهمی برای سلامت چشم هستند.

آنها از چشمان شما در برابر صدمات ناشی از نور آبی و تخریب ماکولا در اثر افزایش سن محافظت می کنند ، شرایطی که در آن بینایی مرکزی شما مختل یا از بین رفته است.

علاوه بر این ، دو گروه از آنتی اکسیدان های موجود در پسته – پلی فنول ها و توکوفرول ها – می تواند به محافظت در برابر سرطان و بیماری های قلبی کمک کنند.

جالب اینجاست که آنتی اکسیدان های موجود در پسته در معده بسیار در دسترس هستند. بنابراین ، براحتی در معده هضم و جذب می شوند.

 

3.پسته کم کالری و در عین حال حاوی پروتئین فراوان

در حالی که خوردن آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد ، اما معمولاً کالری بالایی دارد. خوشبختانه پسته از کم مغذی ترین آجیل ها محسوب می شود.

یک اونس (28 گرم) پسته حاوی( 159 )کالری است ، در مقایسه با( 185 ) کالری در گردو و با توجه به پروتئینی که حدود 20٪ از وزن آنها را تشکیل می دهد می توان گفت ، پسته از نظر پروتئین بعد از بادام قرار دارد.

پسته ها همچنین نسبت ⁠به هر مغز دیگری اسیدهای آمینه ضروری تری دارند که در بدن قادر به ساخت نیستند ، بنابراین باید آنها را از رژیم غذایی خود تهیه کنید.

در عین حال ، می توان اسیدهای آمینه نیمه ضروری نام برد ، که بسته به سلامت فرد در شرایط خاص می توانند ضروری باشند.

یکی از این اسیدهای آمینه نیمه ضروری L- آرژنین است که 2٪ اسیدهای آمینه موجود در پسته را تشکیل می دهد. L- آرژنین حاوی ترکیبی است در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل می شود ، که باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود و به جریان خون شما کمک می کند.

12 مورد از خاصیت و فواید پسته

4. پسته خام این خاصیت را دارد که به کاهش وزن کمک می کند

مغزها با وجود اینکه غذایی پر انرژی هستند ، به کاهش وزن هم کمک می کنند. مطالعات و بررسی اندکی در خصوص اثرات و فواید و خواص پسته خام بر وزن انجام شده است که حاصل آن نتایج امیدوار کننده ای است.

پسته سرشار از فیبر و پروتئین است ، که هر دو احساس سیری را افزایش می دهند و به شما کمک می کنند غذای کمتری بخورید.

در یک برنامه کاهش وزن سه ماهه ، کسانی که 1.9 اونس (53 گرم) پسته در روز به عنوان میان وعده بعد از ظهر می خورند ، در مقایسه با افرادی که 2 اونس (56 گرم) چوب شور در روز می خورند ، شاخص توده بدنشان دو برابر کاهش یافته است.

علاوه بر این ، یک مطالعه شش ماهه دیگری در افراد با اضافه وزن انجام شد و نشان داد که کسانی که 20٪ کالری پسته مصرف می کردند 0.6 اینچ (1.5 سانتی متر) بیشتر از کمر خود نسبت به افرادی که پسته نمی خورند از دست دادند.

یکی از عواملی که احتمالاً در خاصیت کاهش وزن پسته نقش دارد این است که ممکن است محتوای چربی آنها به طور کامل جذب نشود.
در حقیقت ، مطالعات سو مالا نشان دهنده جذب چربی از مغزها است. دلیل این امر آن است که بخشی از محتوای چربی پسته ها در دیواره سلولی آنها گیر کرده و از هضم آن در روده جلوگیری می کند .

علاوه بر این ، پسته ها حاوی دو لایه پوسته هستند که پوست کندن آن زمان بر بوده و سرعت غذا خوردن را کاهش می دهد. همچنین آثار باقیمانده از پوسته ها به شما یک سرنخ تصویری از تعداد مغزهایی که خورده اید می دهد.

یک مطالعه نشان داده است ، افرادی که پسته بدون پوست می خورند 41٪ کالری کمتری نسبت به افرادی که پسته با دو لایه پوست می خورند مصرف می کنند. مخصوصاً پسته های حاوی پوسته بسیار مفید هستند ، زیرا باعث تغذیه ذهن آگاهانه می شوند.

 

5. خاصیت پسته خام باکتری های سالم روده را تقویت می کند.

پسته فیبر زیادی دارد ، فیبرها از طریق سیستم گوارش شما بیشتر هضم نشده حرکت می کنند و برخی از انواع فیبرها توسط باکتری های خوب روده هضم می شوند و به عنوان پروبیوتیک عمل می کنند.

سپس باکتری های روده فیبر را تخمیر کرده و به اسیدهای چرب کوتاه زنجیره ای تبدیل می کنند ، که ممکن است چندین مزیت سلامتی داشته باشد ، از جمله کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی ، سرطان و بیماری های قلبی.

بوتیرات(Butyrate) مفیدترین اسیدهای چرب کوتاه زنجیره ای است و آزمایشات نشان داده اند که خوردن پسته تعداد باکتری های تولید کننده بوتیرات در روده را به میزان قابل توجه ای نسبت به خوردن بادام افزایش می دهد.

 

6.کاهش کلسترول و فشار خون از فواید و خاصیت پسته خام.

پسته ممکن است به روش های مختلفی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. پسته علاوه بر سرشار بودن از آنتی اکسیدان ، باعث کاهش کلسترول خون و بهبود فشار خون هم می شود ، بنابراین خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.

در حقیقت ، چندین مطالعه اثرات کاهش کلسترول پسته را نشان داده است و بسیاری از مطالعات در مورد پسته و چربی خون نشان داده است که پسته می تواند جایگزینی خوبی برای بخشی از کالری موجود در رژیم غذایی باشد. 67٪ از این مطالعات کاهش کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) را نشان داده است.

در همین حال ، در هیچ یک از این مطالعات مشاهده نکردند که خوردن پسته به مشخصات چربی خون آسیب برساند.

یک مطالعه یک ماهه در افراد با کلسترول LDL بالا انجام شده است که نشان می دهد ، شرکت کنندگان 10٪ کالری روزانه خود را از پسته مصرف کرده اند.

این مطالعه نشان داد که رژیم غذایی 9٪ کلسترول LDL را کاهش می دهد. علاوه بر این ، یک رژیم غذایی متشکل از 20٪ کالری پسته ، کلسترول LDL را 12٪ کاهش می دهد.

در مطالعه دیگری 32 مرد جوان به مدت یک ماه رژیم مدیترانه ای را دنبال کردند. سپس ، پسته به جای محتوای چربی اشباع نشده اش به رژیم غذایی اضافه شد ، که در کل حدود 20٪ کالری دریافتی روزانه است.

پس از یک ماه رژیم ، آنها 23٪ کاهش کلسترول LDL ، 21٪ کاهش کلسترول کل و 14٪ کاهش تری گلیسیرید را تجربه کردند.

علاوه بر این ، به نظر می رسد پسته بیش از سایر مغزها فشار خون را کاهش می دهد. بررسی 21 مطالعه نشان داد که خوردن پسته باعث کاهش حداکثر فشار خون 1.82 میلی متر در جیوه و حد پایین 0.8 میلی متر در جیوه می شود.

12 مورد از خواص و فواید پسته خام برای سلامتی بدن

7.پسته خام خواص زیادی دارد و سلامت رگ های خونی را ارتقا می دهد.

اندوتلیوم (Endothelium) لایه داخلی رگهای خونی است. مهم است که به درستی کار کند ، زیرا اختلال عملکرد اندوتلیال یک عامل خطر برای بیماری های قلبی است.

گشاد شدن عروق به منبسط شدن یا گشاد شدن رگ های خونی گفته می شود. اختلال عملکرد اندوتلیال با کاهش اتساع عروق (گشاد کردن یا گشودن رگ خونی) مشخص می شود ، که باعث کاهش جریان خون می شود.

اکسید نیتریک ترکیبی است که نقش مهمی در گشاد شدن عروق دارد. با سیگنال دادن به سلولهای صاف اندوتلیوم برای شل شدن باعث رگ های خونی می شود .

پسته منبع بزرگی از اسید آمینه L-arginine))است که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود. بنابراین ، این آجیل های ریز ممکن است نقش مهمی در ارتقا سلامت رگ های خونی داشته باشند.

یک مطالعه در 42 بیمار که 5/1 اونس (40 گرم) پسته در روز به مدت سه ماه مصرف کرده بودند انجام شد، که نشانگر بهبود عملکردهای اندوتلیال و سفتی عروق بود.

در یک مطالعه یک ماهه دیگری 32 جوان سالم رژیم غذایی متشکل از 20٪ کالری پسته را مصرف کردند. این مطالعه نشان داد که گشاد شدن عروق وابسته به اندوتلیوم ، در مقایسه با زمانی که رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کنند ، 30٪ بهبود یافته است.

جریان خون مناسب برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد نعوظ مهم است. در یک مطالعه ، مردان مبتلا به اختلال نعوظ پس از خوردن 3.5 اونس (100 گرم) پسته در روز به مدت سه هفته ، بهبود 50 درصدی در پارامترهای عملکرد نعوظ را تجربه کردند.
همانطور که گفته شد ، یک وعده پسته 100 گرمی کاملاً زیاد است و حاوی حدود 557 کالری است.

 

8.پسته خام فواید زیادی دارد و به کاهش قند خون کمک می کند.

علی رغم اینکه پسته ها میزان کربوهیدرات بیشتری نسبت به اکثر آجیل ها دارند ، شاخص گلیسمی(مقدار گلوکز در بدن) پسته کم است ، به این معنی که باعث افزایش قند خون نمی شوند.

شاید تعجب نکنید اما ، مطالعات نشان داده است که خوردن پسته می تواند به افزایش سطح قند خون سالم کمک کند.

یک مطالعه نشان داد که وقتی 2 اونس (56 گرم) پسته به یک رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات اضافه شد ، پاسخ قند خون افراد سالم بعد از غذا 20-30٪ کاهش یافت. در مطالعه سه ماهه دیگر ، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 پس از خوردن 0.9 اونس (25 گرم) پسته به عنوان میان وعده دو بار در روز ، 9 درصد کاهش قند خون ناشتا را نشان دادند.

مغزهای پسته علاوه بر غنی بودن از فیبر و چربی های سالم ، سرشار از آنتی اکسیدان ، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی هستند که همه آنها برای کنترل قند خون مفید هستند.

بنابراین ، فقط افزودن پسته به رژیم غذایی ممکن است به مدیریت سطح قند خون در طولانی مدت کمک کند.

 

9.پسته خام خواص زیادی دارد و خوشمزه و سرگرم کننده برای خوردن.

از پسته به طرق مختلفی می توان لذت برد. می توانیم به عنوان میان وعده ، تزیین سالاد ، یا روکش پیتزا یا حتی در پخت و پز ، افزودن یک رنگ سبز یا بنفش زیبا به انواع دسرها و غذاها پر خاصیت نام ببریم .

برخی از دسرهای خوشمزه و به رنگ سبز شامل ژلاتو پسته یا چیزکیک هستند و یا حتی از خوص و فواید پسته خام برای سلامتی بدن.

بعلاوه ، مانند سایر مغزها ، می توان از آنها برای تهیه کره پسته و یا آجیل استفاده کرد.

حتی می توانید آنها را روی ماهی مورد علاقه خود در اجاق گاز بپاشید ، آنها را به گرانولای صبحانه خود اضافه کنید یا پوسته دسر خود را درست کنید.
در آخر اینکه ، پسته را می توان به تنهایی به عنوان یک میان وعده مناسب ، خوشمزه و سالم میل کرد.

12 مورد از خواص و خاصیت پسته برای سلامتی بدن

10.فواید پسته خام برای سلامتی چشم مفید است.

پسته خام این خواص و فواید را دارد که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی کمک می کند.آنتی اکسیدان های لوتئین و زاگزانتین برای سلامت چشم ضروری است. پسته منبع غنی هر دوی این مواد است.

طبق انجمن بینایی سنجی آمریکا ، لوتئین و زاگزانتین احتمال ایجاد بیماری های چشم از جمله دژنراسیون ماکولا (AMD) و آب مروارید را کاهش
می دهد. (AMD) و آب مروارید مهمترین دلایل نابینایی در ایالات متحده هستند.

داشتن یک رژیم غذایی سالم ، از جمله پسته ، راهی امیدوار کننده برای جلوگیری از بروز این بیماری های چشمی است.

 

11.از مزایا و فواید پسته خام کاهش وزن بدن می‌باشد.

خوردن مرتب آجیل به کاهش وزن کمک می کند. پسته به دلیل ارزش کالری و فیبر و پروتئین مفیدی که دارد می تواند گزینه ی مناسبی برای کسانی که مایل به کاهش وزن یا حفظ وزن خود هستند باشد.

در مطالعه ای که در سال 2012 انجام شد ، افرادی که طی یک دوره سه ماهه 1.87 اونس پسته می خورند ، دو برابر کاهش شاخص توده بدن (BMI) نسبت به افرادی که به جای پسته از چوب شور استفاده می کردند ، تجربه کردند. هر دو گروه تقریباً به همان میزان کالری مصرف کردند.

 

12.خواص پسته خام برای سلامت قلب مهم است.

پسته به کاهش سطح کلسترول کمک کند. بر اساس مطالعه 12 ساله منتشر شده در سال 2001 بر اساس مطالعه بهداشت زنان در آیووا ، زنانی که به طور مکرر آجیل می خورند ممکن است از محافظت متوسط در برابر بیماری های قلبی عروقی برخوردار باشند.

این مطالعه همچنین نشان داد که ارتباط کمی بین خوردن مرتب آجیل و کاهش خطر مرگ ناشی از دلایل دیگر وجود دارد.

به ویژه پسته با کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا از قلب محافظت می کند.

تحقیقات روی نمونه کوچکی از 28 شرکت کننده که به طور خاص پسته ها را برای سلامت قلب بررسی می کند ، گزارش می دهد که روزانه دو قسمت خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. مطالعه دیگر نشان می دهد که پسته ممکن است به کاهش سطح کلسترول مضر کمک کند.

تجزیه و تحلیل سال 2015 از 21 مطالعه گزارش داد که خوردن آجیل ممکن است منجر به کاهش قابل توجه فشار خون در افراد بدون دیابت نوع 2 شود. پسته از همه مغزهای آزمایش شده در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیشترین تأثیر را داشت.

در آخر اینکه ، یکی فواید پسته خام این است که آن را می توان به تنهایی به عنوان یک میان وعده مناسب ، خوشمزه و سالم میل کرد.

 

حرف آخر

پسته خام خواص و خاصیت فراوانی دارد و منبع خوبی از چربی های سالم ، فیبر ، پروتئین ، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مختلف از جمله ویتامین B6 و تیامین است.

اثرات سلامتی آنها ممکن است شامل مزایای کاهش وزن ، کاهش کلسترول و قند خون و بهبود سلامت روده ، چشم و رگ های خونی باشد.

علاوه بر این ، خوردن آنها خوشمزه ، متنوع و سرگرم کننده است. برای بیشتر افراد ، گنجاندن پسته خام در رژیم غذایی راهی عالی برای بهبود سلامت کلی است و خاصیت فراوانی را دارد. به همین خاطر فروشگاه اینترنتی آجیل یاب شما را دعوت می کنیم تا برای خرید پسته خام از محصولات متنوع دیدن کنید.

1 فکر در مورد “ 12 مورد از خواص و فواید پسته خام و خاصیت آن برای سلامتی بدن

  1. وحید منصوری وفا گفت:

    واقعاً عالی بود. به جرعت میتونم بگم این مقاله یکی از مفید ترین مطالبی بود که در مورد پسته تا به امروز خونده ام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *